Volvo V70 automaat spoelen

 De 4e oktober was het dan zover, Na lang twijfelen en wat beginnend gezeur toch de knoop maar doorgehakt en gekozen voor een power flush van de automatische transmissie.
Via internet en ons forum ben ik in contact gekomen met Gery Slot.
Gery heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in het flushen van automatische transmissies. Hij had door zijn vorige werk erg veel ervaring opgedaan met de Volvo transmissies. Echter zegt hij met elke transmissie of stuurhuis uit de voeten kan.
Het mooie was dat Gery op locatie kan flushen, tenminste de Volvo’s, Mercedes b.v is iets lastiger omdat deze auto’s even op een brug moeten om het olie filter te kunnen vervangen.

Goed, op het forum kan ik mijn foto’s wat slecht kwijt… en ik wilde toch iedereen laten profiteren van mijn eigen ervaring.
Vandaar deze web pagina uitsluitend voor de V70 power flush.

 

IMG_9432

Voorbereidend werk, een overzicht van de power flush machine.

IMG_9424
IMG_9423

Het loskoppelen van de bovenste olie koelerslang, fluitje van een cent.

IMG_9426
IMG_9430

Het aankoppelen van de slangen naar de power flush, keurig met originele Volvo koppelingen.

IMG_9433

Flow richting bepalen met behulp van een handig tooltje, de stift gaat naar rechts dus de linkerslang is de pers rechts de retour.

IMG_9438
IMG_9442

Nadat de slangen gekoppeld waren Gery nog een laatste check deed mocht ik de motor starten, het power flushen kon beginnen

IMG_9444
IMG_9445
IMG_9446

Direct nadat ik de motor had gestart kwam er al dikke bruin zwarte drab uit de overloop van het vuil olie reservoir.

IMG_9450

Na +/- 5 minuten spoelen ging er een blikje transmissie cleaner in het vuile olie reservior.

IMG_9457

De temperatuur van de olie begon nu ook behoorlijk op te lopen, dit in combinatie met de cleaner toevoeging maakte dat de uitstroom van vuile olie alleen maar vuiler werd.

IMG_9459
IMG_9458

Gery neemt voorbereidingen om later om te schakelen naar de verse ATF, het schone reservoir wordt vast gevuld met ATF II.

IMG_9461

De power flush nog in volle gang… tjonge wat zag de oude olie er ranzig uit, door de oplopende temperatuur begon deze ook nog eens lekker te stinken

IMG_9467
IMG_9464
IMG_9469

Zoek de verschillen zou ik zeggen.

IMG_9485
IMG_9476

Bijna laatste fase van de vuile flush… je kunt goed zien dat de olie op espresso lijkt i.p.v ATF II, de automaat wordt nu leeg gedraaid. En het vuil olie reservoir vult zich.

IMG_9475

Als je goed kijk naar het plaatje rechts dan zie je de marker staan, dit is de hoeveelheid olie wat in onze automaten zit, echter is de kleur niet de juiste…:-))

IMG_9490
IMG_9477

Inmiddels is de bak gevuld met verse ATF II, en circuleert deze over de power flush machine, als laatste gaat de conditioner er in, en moet de bak nog 20 minuten circuleren.

IMG_9479
IMG_9478

Het verschil is dramatisch, zelfs na 20 minuten rond pompen is de kleur nauwelijks veranderd, mooi helder rood!

IMG_9488

Rest nu nog de zaak afkoppelen zonder te morsen, dat moet ik Gery nageven er is geen druppel olie op de stoep gevallen!!

IMG_9489
IMG_9491

Olie peilen…. Ai er zit iets te veel olie in de bak, geen probleem…was er zo uit.

IMG_9493
IMG_9494

Peil staat nu 3mm onder het max teken, warme bak bij lopende motor in stand P gemeten, zoals het hoord!! Is jammer genoeg niet te zien op de foto.. olie is te helder ha ha.

Met dank aan Gery Slot van GS power flush, vakman en weet waar het over gaat, werkt netjes, schoon en heel sikuur. Voor mij echt de moeite waard. Zeker als ik het afzet tegen het resultaat en hoe de oude olie uit de bak is gekomen. Ik ben helemaal happy.

Ik zou zeggen beste Volvo rijders doe je voordeel met dit verslag.
Laat je niet van de wijs brengen door de Volvo dealers betreffende de olie kwaliteit. De Olie die Gery gebruikt is gewoon een kwaliteits olie die aan alle specificaties voldoet.

De Volvo dealers verkopen graag hun olie die kost namelijk 23 euro/l terwijl ze inkoop rond de 10, 12 Euro p/l zit. Dan 15 L op de factuur en vervolgens maar 5L spoelen!!

Ik heb er vertrouwen in dat GS power flush geen zooi levert…

http://www.bgprod.com/products/transmission.html

Frans.